de inspiratie achter phase[0]

phase[0] is een initiatief van geëngageerd kunstenaar Shanta Jethoe, dat voortgekomen is vanuit een behoefte om een plek te creëren waar je kunt zijn met alles wat je meedraagt in het leven. Na jaren geworsteld te hebben met een eetstoornis, leerde Shanta dat creativiteit haar manier was om contact te maken met haarzelf, haar lichaam en de wereld om haar heen. Tijdens haar herstel herontdekte Shanta dat eten schoonheid bevat en verbindt.

een uniek totaalconcept voor creativiteit en verbinding

phase[0] is een totaalconcept, waarmee alle zintuigen aan het werk worden gezet. Binnen deze ontmoetingsplek staan plezier, ontspanning en creativiteit centraal. Doordat phase[0] een orgaan is, waarin meerdere takken met elkaar verweven zijn, laat deze onderneming zich niet zo gemakkelijk definiëren, net zoals mensen en kunst zich niet makkelijk laten bestempelen. Dat is precies hoe phase[0] bedoeld is; creatieve disciplines die elkaar kruisen en omarmen in een eigenzinnig en uniek bedrijf met als doel om een positieve bijdrage te leveren aan mens en maatschappij.

de sociale ambitie is om een positieve bijdrage te leveren aan het psychisch welzijn van de mens

inclusieve arbeidsparticipatie en destigmatisering psychisch welzijn

Wij streven een eerlijke representatie van de maatschappij met eerlijke kansen na. Diversiteit op de werkvloer is daarbij een gegeven. Daarnaast willen wij meer arbeidskansen creëren voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, onder andere voor mensen met eetstoornissen. Door meer aandacht voor psychisch welzijn hopen we een steentje bij te kunnen dragen aan een mooiere, gezondere maatschappij. Destigmatisering en het op gang brengen van dialogen staan daarbij centraal. subshape is een van de manieren waarop wij hieraan werken.

duurzaamheid en transparantie

Bij phase[0] gebruiken we zoveel mogelijk lokale grondstoffen en werken we samen met lokale ondernemers. Zo krijg je smaakvolle en mooie producten met een helder en transparant verhaal over de totstandkoming van de producten en de herkomst van grondstoffen. Wij proberen daarnaast voedselverspilling tegen te gaan door een beperkte productie en door zoveel mogelijk milieuvriendelijke verpakkingen te gebruiken.


kunst dichter bij de mens

Als je om je heen kijkt, zul je zien dat kunst overal om ons heen aanwezig is. Wij willen laten zien dat kunst universeel is en dus voor iedereen is. Of het nu een lekker gebakje, een mooi brood of een prent is, al deze dingen zijn met zorg tot stand gekomen. Door kunst in deze onderneming te integreren, brengen we kunst niet alleen dichter bij jou, maar stimuleren we ook samenwerkingen met kunstenaars. Eén van onze doelstellingen is om met het platform subshape de zichtbaarheid van kunstenaars te vergroten.

een uniek totaalconcept voor
creativiteit en verbinding